این بار نگاهی به بهترین و معروف ترین غذاها و خوشمزه های مکزیکی می اندازیم. در کنار مرور لیست غذاهای مکزیکی و سس ها و طعم دهنده های این کشور شما را با فرهنگ غذایی مکزیک آشنا می کنیم و همچنین توضیحی مختصر از تاریخچه غذاهای مکزیکی را در اختیارتان می گذاریم. پس با ما همراه باشید تا در کنار هم بهترین و معروف ترین غذاهای مکزیکی را بشناسیم و ببینیم در سفرمان به این کشور، چشیدن چه غذاهایی را در اولویت بگذاریم. مکزیک یکی از متنوع ترین فرهنگ های غذایی دنیا را دارد و خوراکی های این کشور از چنان اهمیتی برخوردارند که در سال های اخیر در فهرست میراث فرهنگی و معنوی یونسکو ثبت شدند. غذاهای مکزیکی رنگ های جالب و متنوعی دارند و طعم شیرین و تند در آن ها غالب است. سبزیجات و میوه ها نقش بسیار پررنگی در تهیه خوشمزه های مکزیکی ایفا می کنند؛ ذرت، لوبیا و آووکادو از رکن های اصلی غذاهای مکزیکی هستند؛ همچنین کدو، گل کلم، فلفل قرمز، قارچ، سیب زمینی، برگ چغندر، گوجه قرمز و سبز، برگ کاکتوس و … نیز به وفور در این نوع غذاها استفاده می شوند. برنج هم نقش مهمی در فرهنگ غذایی مکزیک دارد؛ همچنین، مردم این کشور گیاهان دارویی و معطر مانند انواع ادویه، پونه کوهی، گشنیز، دارچین، کاکائو و فلفل را نیز در غذاهای شان به کار می برند؛ سیر، پیاز و گوجه هم از لازمه های تهیه غذای مکزیکی هستند. در ادامه می بینیم که چطور این مواد اولیه ای که ذکر کردیم در غذاهای مکزیکی به کار می روند و نتیجه آن چه می شود.
۱- تاکو | Taco
برای تهیه تاکو، درون تورتیلای ذرت یا آرد را با محتویات متنوعی پر می کنند و در نتیجه آن یک غذای بسیار لذیذ است.از محتویات درون تورتیلا می توان به این مواد اشاره کرد: گوشت گاو و خوک، مرغ، غذای دریایی و سبزیجات. معمولا تاکوها به دو دسته با نان سخت و نان نرم تقسیم می شود و این انتخاب شماست که بخواهید آن را چگونه نوش جان کنید. همچنین در زمان سرو می توان مواد متفاوتی بر روی غذا ریخت، مانند: سس سالسا، آووکادو، انواع فلفل تند، گوجه، پیاز، کاهو و …؛ در نهایت همه چیز به انتخاب شما بستگی دارد و این که بخواهید تاکو را با چه طعمی میل کنید.
۱- بوریتو | Burrito
پایه اصلی بوریتو نیز مانند تاکو، تورتیلای آرد یا ذرت است؛ اما برخلاف تاکو، محتویات درون آن به هیچ وجه دیده نمی شود. این غذا مانند ساندویچی ست که هیچ روزنه ای به بیرون نداشته باشد و به همین خاطر، میل کردن آن به مراتب آسان تر از تاکوست. در حین خوردن بوریتو شما دائم نگران نیستید که محتویات غذای تان به بیرون بریزد و لباس و اطراف تان را کثیف کند. در مکزیک معمولا درون بوریتو تنها گوشت یا پوره لوبیا ریخته می شود؛ اما آمریکایی ها به این غذا تنوع بیشتری داده اند و درون آن را با موادی مثل برنج، برگ کاهو، سالسا، گوشت، پنیر و … پر می کنند.
۳- پوسوله | Pozole
پوسوله در حقیقت نوعی خورش یا سوپ سنتی است که در مناسبت های خاص مکزیکی ها همچون روز استقلال مکزیک، کریسمس، تولدها و دیگر تعطیلات سرو می شود. به ویژه در زمان سال نو، مکزیکی ها توجه خاصی به این غذا دارند و حتما آن را در سفره شان خواهند داشت. این خوراک ترکیبی از هومینی و گوشت است. معمولا اجازه می دهند تا این ترکیب برای ساعت ها بپزد همانند خورش و پس از آن که کاملا حاضر شد آن را با موادی همچون کلم خرد شده، فلفل تند، پیاز، سیر و تربچه، آووکادو، سس سالسا و لیموترش طعم دار می کنند.
4- ال پاستور | Al Pastor
کمی بالاتر، تاکو را به شما معرفی کردیم و گفتیم انواع مختلفی دارد. ال پاستور یا تاکو ال پاستور، یکی از این انواع است که حتما باید در حین سفرتان به مکزیک، توجه ویژه ای به آن داشته باشید. این غذا که بیشتر در نواحی مرکزی مکزیک پخته می شود.
با وجود آنکه لبنانی ها درصد بسیار کمی از مهاجران کشور مکزیک را تشکیل می دهند.
برای تهیه این غذا گوشت را در ترکیبی از فلفل خشک شده، ادویه جات مختلف و آناناس می خوابانند. سپس آن را در سیخ گردان های افقی می گذراند تا با روشی شبیه به پخت کباب ترکی، با حرارت آتش بپزد. در نهایت گوشت پخته و تکه تکه شده را به همراه پیازه حلقه شده، گشنیز و شاید تکه ای آناناس درون نان های کوچک تردیلا می گذارند. این غذا به روش های متعددی در مکزیک و با نان هایی همچون تورتیلای گندم یا به صورت پیتزا هم سرو می شود.
این بار نگاهی به بهترین و معروف ترین غذاها و خوشمزه های مکزیکی می اندازیم. در کنار مرور لیست غذاهای مکزیکی و سس ها و طعم دهنده های این کشور شما را با فرهنگ غذایی مکزیک آشنا می کنیم و همچنین توضیحی مختصر از تاریخچه غذاهای مکزیکی را در اختیارتان می گذاریم. پس با ما همراه باشید تا در کنار هم بهترین و معروف ترین غذاهای مکزیکی را بشناسیم و ببینیم در سفرمان به این کشور، چشیدن چه غذاهایی را در اولویت بگذاریم. مکزیک یکی از متنوع ترین فرهنگ های غذایی دنیا را دارد و خوراکی های این کشور از چنان اهمیتی برخوردارند که در سال های اخیر در فهرست میراث فرهنگی و معنوی یونسکو ثبت شدند. غذاهای مکزیکی رنگ های جالب و متنوعی دارند و طعم شیرین و تند در آن ها غالب است. سبزیجات و میوه ها نقش بسیار پررنگی در تهیه خوشمزه های مکزیکی ایفا می کنند؛ ذرت، لوبیا و آووکادو از رکن های اصلی غذاهای مکزیکی هستند؛ همچنین کدو، گل کلم، فلفل قرمز، قارچ، سیب زمینی، برگ چغندر، گوجه قرمز و سبز، برگ کاکتوس و … نیز به وفور در این نوع غذاها استفاده می شوند. برنج هم نقش مهمی در فرهنگ غذایی مکزیک دارد؛ همچنین، مردم این کشور گیاهان دارویی و معطر مانند انواع ادویه، پونه کوهی، گشنیز، دارچین، کاکائو و فلفل را نیز در غذاهای شان به کار می برند؛ سیر، پیاز و گوجه هم از لازمه های تهیه غذای مکزیکی هستند. در ادامه می بینیم که چطور این مواد اولیه ای که ذکر کردیم در غذاهای مکزیکی به کار می روند و نتیجه آن چه می شود.
۱- تاکو | Taco
برای تهیه تاکو، درون تورتیلای ذرت یا آرد را با محتویات متنوعی پر می کنند و در نتیجه آن یک غذای بسیار لذیذ است.از محتویات درون تورتیلا می توان به این مواد اشاره کرد: گوشت گاو و خوک، مرغ، غذای دریایی و سبزیجات. معمولا تاکوها به دو دسته با نان سخت و نان نرم تقسیم می شود و این انتخاب شماست که بخواهید آن را چگونه نوش جان کنید. همچنین در زمان سرو می توان مواد متفاوتی بر روی غذا ریخت، مانند: سس سالسا، آووکادو، انواع فلفل تند، گوجه، پیاز، کاهو و …؛ در نهایت همه چیز به انتخاب شما بستگی دارد و این که بخواهید تاکو را با چه طعمی میل کنید.
۱- بوریتو | Burrito
پایه اصلی بوریتو نیز مانند تاکو، تورتیلای آرد یا ذرت است؛ اما برخلاف تاکو، محتویات درون آن به هیچ وجه دیده نمی شود. این غذا مانند ساندویچی ست که هیچ روزنه ای به بیرون نداشته باشد و به همین خاطر، میل کردن آن به مراتب آسان تر از تاکوست. در حین خوردن بوریتو شما دائم نگران نیستید که محتویات غذای تان به بیرون بریزد و لباس و اطراف تان را کثیف کند. در مکزیک معمولا درون بوریتو تنها گوشت یا پوره لوبیا ریخته می شود؛ اما آمریکایی ها به این غذا تنوع بیشتری داده اند و درون آن را با موادی مثل برنج، برگ کاهو، سالسا، گوشت، پنیر و … پر می کنند.
۳- پوسوله | Pozole
پوسوله در حقیقت نوعی خورش یا سوپ سنتی است که در مناسبت های خاص مکزیکی ها همچون روز استقلال مکزیک، کریسمس، تولدها و دیگر تعطیلات سرو می شود. به ویژه در زمان سال نو، مکزیکی ها توجه خاصی به این غذا دارند و حتما آن را در سفره شان خواهند داشت. این خوراک ترکیبی از هومینی و گوشت است. معمولا اجازه می دهند تا این ترکیب برای ساعت ها بپزد همانند خورش و پس از آن که کاملا حاضر شد آن را با موادی همچون کلم خرد شده، فلفل تند، پیاز، سیر و تربچه، آووکادو، سس سالسا و لیموترش طعم دار می کنند.
4- ال پاستور | Al Pastor
کمی بالاتر، تاکو را به شما معرفی کردیم و گفتیم انواع مختلفی دارد. ال پاستور یا تاکو ال پاستور، یکی از این انواع است که حتما باید در حین سفرتان به مکزیک، توجه ویژه ای به آن داشته باشید. این غذا که بیشتر در نواحی مرکزی مکزیک پخته می شود.
با وجود آنکه لبنانی ها درصد بسیار کمی از مهاجران کشور مکزیک را تشکیل می دهند.
برای تهیه این غذا گوشت را در ترکیبی از فلفل خشک شده، ادویه جات مختلف و آناناس می خوابانند. سپس آن را در سیخ گردان های افقی می گذراند تا با روشی شبیه به پخت کباب ترکی، با حرارت آتش بپزد. در نهایت گوشت پخته و تکه تکه شده را به همراه پیازه حلقه شده، گشنیز و شاید تکه ای آناناس درون نان های کوچک تردیلا می گذارند. این غذا به روش های متعددی در مکزیک و با نان هایی همچون تورتیلای گندم یا به صورت پیتزا هم سرو می شود.