اگر بخواهیم همه ادویه های شناخته شده در جهان را معرفی کنیم، لیست بلند و بالایی خواهد شد، مضاف بر آن تمام ادویه های موجود در جهان برای ما شناخته شده نیستند بنابراین لیستی از معروف ترین و شناخته شده ترین ادویه ها را در ادامه خواهیم آورد.
هل سبز:
به این ادویه در هند، یعنی کشور مبدأ آن، «ملکه ادویه جات» گفته می شود. هل دارای طعمی قوی و تند است و با این حال می توان از آن برای افزایش طعم های شیرین استفاده کرد. دو نوع هل سبز و سیاه معمولاً در آشپزی هندی و هم چنین در سراسر جهان استفاده می شود. در شیرینی پزی بیشتر از هل سبز استفاده می شود که طعم بسیار سبک و شیرینی دارد. این ادویه اغلب در دسرها و نوشیدنی های شیرین به کار می رود. از طرف دیگر، هل سیاه دارای طعم دودی بسیار قوی است، بنابراین اغلب در غذاهای تند و همراه با کاری استفاده می شود.
میخک:
این ادویه یکی دیگر از ادویه های نسبتاً رایج هندی است که برای اولین بار در بندری در سریلانکا در حدود هزار سال پیش مورد داد و ستد قرار گرفت. با این حال، بومی جزایر مولاکا است که اکنون بخشی از اندونزی است. میخک دارای یک نوع بسیار متمایز از بوی شیرین با طعم تند و شیرین است. میخک کامل اغلب در ادویه کاری استفاده می شود هم چنین پودر میخک در انواع غذاهای شیرین مورد استفاده قرار می گیرد.
فلفل سیاه:
فلفل سیاه یکی از رایج ترین ادویه جات است که در سراسر جهان مصرف می شود. مقادیر مختلف از فلفل تقریباً در تمام دستورالعمل های آشپزی به چشم میخورد.از زمان یونان باستان، فلفل ادویه ای بسیار دوست داشتنی و محبوب بود و از آن به عنوان یک هدیه مقدس استفاده می شد. فلفل سیاه طعم تند بسیار منحصر به فردی دارد.
زیره:
زیره سبز یکی از رایج ترین ادویه جات و بومی اروپا، آسیا و آفریقا است. با این حال، این ادویه به عنوان یک عنصر بسیار ضروری در سراسر جهان تبدیل شده است. برخی از بارزترین ویژگی های زیره رایحه تند آن است. زیره را می توان به صورت کامل یا به صورت آسیاب شده استفاده کرد. در هر صورت، طعم دودی منحصر به فردی را به غذا می افزاید. اکثر مردم ترجیح می دهند از زیره تازه در دستور العمل های کاری و غذاهای گیاهی استفاده کنند تا از طعم تند آن بیشترین بهره را ببرند.
ادویه کاری:
نیازی به گفتن نیست که پودر کاری جزء اصلی انواع غذا با کاری است، اما می توان از آن برای طعم دادن به بسیاری از خورشت ها، مرینیت ها و گوشت ها نیز استفاده کرد.
جوز هندی:
جوز هندی از درخت همیشه گرمسیری گرفته می شود که بومی جزیره مولوکاس در اندونزی است و هم چنین در غرب هند کشت می شود. به دلیل رایحه تند و طعم شیرین ملایم، این ادویه اغلب همراه دارچین استفاده می شود. اگرچه جوز هندی در پخت و پز و تهیه نوشیدنی های سرد بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، اما می تواند در غذاهای دلچسبی مانند گوشت گوسفند، انواع خورشت، غذاهای گیاهی و… خوراک های گیاهی نیز به کار رود.
زنجبیل:
مانند سیر، زنجبیل نیز به دلیل طعم تند و شیرینش محبوب است. زنجبیل هم چنین در انواع دسرهای مختلف مانند پای کدو تنبل و نان زنجبیلی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. زنجبیل یک گیاه چند ساله علفی است که از جزایر جنوب شرقی آسیا سرچشمه گرفته و بعدها به سراسر هند و اقیانوس آرام منتقل شده است. اغلب از زنجبیل در دسرها و غذاهای شیرین که نیاز به ادویه ملایمی دارند، استفاده می شود.
زردچوبه:
زردچوبه یکی دیگر از ادویه های فوق العاده معروف هندی با ترکیبی از طعم تلخ و تند است. هم چنین با نام های دیگری مانند زعفران هندی و زنجبیل زرد شناخته می شود. به طور کلی زردچوبه به دلیل ترکیب رنگ روشن زرد و نارنجی به راحتی قابل تشخیص است. به تازگی ، زردچوبه به عنوان «ادویه طلایی» محبوبیت زیادی پیدا کرده است و اکنون در نوشیدنی هایی مانند «لاته طلایی» استفاده می شود. این در درجه اول به دلیل مزایای بیشماری است که این ادویه برای تأمین سلامت بدن دارد و دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است.
زعفران:
زعفران که به عنوان گران ترین ادویه در جهان شناخته می شود، به دلیل طعم بسیار متمایز و رنگ نارنجی شگفت انگیز بسیار مورد توجه است. این واقعیت که تولید زعفران بسیار پرزحمت است، یکی از دلایل اصلی ارزشمند بودن و گران بودن آن است. زعفران هم چنین به دلیل عطر عسلی که دارد، بوی باور نکردنی را به غذاها می دهد. طعم این ادویه بسیار منحصر به فرد است و قوی است و به همین دلیل معمولاً از زعفران در مقادیر کم استفاده می شود.
فلفل چیلی:
مانند فلفل قرمز، فلفل چیلی از گیاهان تیره Capsicum است و معمولاً به غذاها تندی و حرارت اضافه می کند. شکل خشک شده و پودر شده فلفل چیلی، معمولاً با عنوان «پودر چیلی» شناخته می شود. عطر و طعم پودر فلفل چیلی بسیار تند و متمایز است و درست مانند دیگر اعضای خانواده فلفل ها، فواید بیشماری برای سلامتی دارد.
دارچین:
این ادویه باید قدیمی ترین ادویه شناخته شده باشد. دارچین به عنوان یک چاشنی خوش طعم و معطر در بسیاری از غذاها و انواع شیرینی ها مورد استفاده قرار می گیرد.ادویه دارچین در تولید شکلات در مکزیک بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، در حالی که در ایالات متحده، از آن در غذاهای مبتنی بر نان و هم چنین برای طعم دادن به غلات مختلف استفاده می شود.
سماق:
ادویه سماق به دلیل طعم ترش و لیمویی که دارد، در انواع غذاها مورد استفاده قرار می گیرد. از این ادویه به عنوان درمانی برای برخی از بیماری های سلامتی مانند بیماری های روده، سردرد، آسم، سرماخوردگی و تب استفاده می شود.
پودر پیاز:
پودر پیاز از پیازهای خشک و کم آب تهیه می شود و معمولاً به عنوان چاشنی سوپ، خورشت، برنج و… استفاده می شود. این ادویه برای درمان تعدادی از بیماری ها مانند مشکلات پوستی، احتقان بینی و قفسه سینه و بسیاری از بیماری های تنفسی استفاده می شود.